Kuigi hospitaliseerimised taimsete toidulisandite väärkasutuse tõttu on tõusuteel, ei kutsu uurijad üles loobuma nende kasutamisest, vaid soovitavad kasutajatel olla ettevaatlikud koostisosade ja annuste suhtes, eriti kui nad võtavad neid koos teiste ravimitega krooniliste haiguste raviks.
Uuringus kirjutati: «Taimsete toodete tootmise ja testimise reguleerimise vähese järelevalve valguses on soovitatav, et kliinikud koostaksid täieliku ravimite ja HDS kasutamise ajaloo, kui nad hindavad patsiente, kellel on seletamatud sümptomid või maksa testide kõrvalekalded. Arvestades taimsete toodete laialdast ja kasvavat populaarsust, kutsume valitsusasutusi üles suurendama reguleerivat järelevalvet selle üle, kuidas taimi kasvatatakse, turustatakse, testitakse ja jälgitakse üldpopulatsioonis.»
Samuti juhivad nad tähelepanu sellele, et nende toidulisandite reguleerimisprotsessid pole nii ranged kui retseptiravimite puhul ning keemilised testid on näidanud vastuolusid pudelil reklaamitu ja tableti tegeliku annuse vahel.
Veelgi enam, kliinilised uuringud nende toidulisandite tõhususe kohta pole andnud tugevat tõendusmaterjali nende kasulikkuse kohta võrreldes riskidega, kui neid võetakse suuremates annustes. Iga toidulisandi ohutud kogused sõltuvad loomulikult igast üksikust inimesest ja tema kasutatavatest retseptiravimitest, samuti tema maksa tervisest ja muudest meditsiinilistest seisunditest. Seega peaksid soovitused ohutute annuste kohta olema ideaalis individuaalsed.
Teadlased lisasid: «HDSi ohutus ja tõhusus pole hästi tõestatud, kuna USA toidu- ja ravimiamet (US Food and Drug Administration ehk FDA) ei rakenda inimfarmakokineetika või kliiniliste uuringute korralikke regulatsioone enne nende toodete turule toomist.»
2023. aastal andis Austraalia FDA ekvivalent, Therapeutic Goods Association (TGA), hoiatuse, milles rõhutati maksa kahjustamise riski kurkumi ja/või kurkumiini tarbimise tõttu. Kuigi nad hoiatasid, et tõsised kahjustused on haruldased, varieerus risk sõltuvalt inimese bioabsorptsioonist ja maksa tervisest.
TGA lisas, et maksa kahjustamise risk ei tundu olevat seotud Curcuma longa (kurkumiga), kui seda tarbitakse toiduna tüüpilistes dieetilistes kogustes, pakkudes head uudist neile, kes kasutavad toiduvalmistamisel populaarsust kogunud oranži vürtsi.
Uuring avaldati ajakirjas JAMA Network Open.