Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Aitame üheskoos Raimol uuesti naeratada: kogume annetusi elumuutvaks näo operatsiooniks (1)

Copy
Naerata Ometi MTÜ kutsub kõiki heldeid inimesi üles annetama Raimole eluliselt vajaliku operatsiooni toetuseks.
Naerata Ometi MTÜ kutsub kõiki heldeid inimesi üles annetama Raimole eluliselt vajaliku operatsiooni toetuseks. Foto: Naerata Ometi

Naerata Ometi MTÜ kutsub kõiki heldeid inimesi üles annetama Raimole eluliselt vajaliku operatsiooni toetuseks.

Lastekodudes üles kasvanud ja praegu Sindis sotsiaalkorteris üksinda elav noormees on kogu elu jooksul seisnud silmitsi raske väljakutsega – huule- ja suulaelõhega. Tal on pidanud oma seisundist tingituna võitlema nii enesekindluse saavutamisel kui ka koolieluga. Vaatamata neile raskustele on Raimo säilitanud elurõõmsa suhtumise, tegutsedes vabatahtlikuna kohalikus koerte varjupaigas ja unistades tulevikust, kus ta saab selgelt rääkida ja muretult naeratada. Raimo lugu on pälvinud tähelepanu ka meedias, sealhulgas Postimehes, kus tõstetakse esile tema pikka raviteekonda ja operatsioone, mida ta on tervisemure ületamiseks läbi teinud.

Tänu toetajate heldusele läbis Raimo 1. augustil Soomes eduka huule- jasuulaelõhe operatsiooni. Protseduuri käigus, mida juhtis tunnustatud Soome kirurg professor Jyri Hukki, tehti alveolaarne luusiirdamine, mis sulges tema suulaes 0,5 cm suuruse augu. Raimo taastub hästi ja ütleb oma siirad tänusõnad: «Tänan teid kõiki südamest. Ma ei uskunud, et nii paljud on valmis minu toetuseks annetama. Olen ääretult tänulik, et jõudsin tänu teile Soome, kus sain elumuutvat abi.»

Ees ootab uus väljakutse

Kuid Raimo teekond täisväärtusliku eluni pole veel lõppenud. Teda ootab ees ulatuslik ja kriitilise tähtsusega näo-lõualuu ja nina korrigeerimise operatsioon, mis on kavandatud selle aasta lõpuks või järgmise aasta alguseks, sõltuvalt tema tervisest. Antud operatsioon on hädavajalik Raimo näostruktuuri, kõne, enesehinnangu ja elukvaliteedi parandamiseks, ning maksab hinnanguliselt 34 000 eurot.

«Raimo julgus ja vastupidavus on meile kõigile väga inspireerivad,» ütleb Naerata Ometi MTÜ juhatuse liige Heiki Lutschan. «Me oleme näinud, milline positiivne mõju on olnud tema elukvaliteedile esimesel operatsioonil, ja me oleme pühendunud teda toetama ka järgmisel kriitilisel sammul. Kutsume kõiki suure südamega inimesi üles aitama meil koguda vajalikke vahendeid, et Raimo saaks võimaluse helgemaks tulevikuks.»

Kuidas saate aidata?

Üheskoos suudame kinkida Raimole elu, mida ta väärib. Iga annetus, olenemata suurusest, viib vapra ja inspireeriva noormehe sammu võrra lähemale elule, kus ta saab naeratada, selgelt rääkida ja enesekindlalt elada. Üheskoos saame anda noorele inimesele võimaluse õnnelikuks ja täisväärtuslikuks tulevikuks.

Toetamine:

  • Swedbank - EE672200221046387155
  • SEB - EE101010220101993019
  • LHV - EE167700771002598797
  • Coop Pank - EE074204278613542000

Saaja: Naerata Ometi Mittetulundusühing

Selgitus: Raimo toetuseks (et saada tagasi annetuselt tulumaks, lisage juurde isikukood)

Telefoniannetus:

  • 9008810 – Toetad 10 euroga
  • 9008850 – Toetad 50 euroga.
Tagasi üles