Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

TAI: tööandjad saavad taas sügisel taotleda tervist edendava töökoha märgist

Copy
«Tervist edendav töökoht» märgis.
«Tervist edendav töökoht» märgis. Foto: TAI

Tervise Arengu Instituut kuulutab koostöös Tööinspektsiooniga sel sügisel välja «Tervist edendav töökoht» märgise taotlemisvooru. Taotlusi saab esitada 1.–20. oktoobrini.

Märgise väljaandmise eesmärk on tunnustada organisatsioonide järjepidevat panustamist oma töötajate tervisesse ja heaolusse. Tervise edendamine töökohal on turvalise, tervist väärtustava, tervislikke eluviise ja valikuid soodustava keskkonna kujundamine.

Töökogukonnad on oluline keskkond rahvatervise kujundamisel, kus tööealise elanikkonna tervisekäitumist saab mõjutada selles suunas, et meie tervena elatud aastad kasvaksid jõudsamalt ning inimestel oleks võimalus olla kaasatud tööturul kauem, kui see on praegu näiteks tervisest tulenevate piirangute tõttu.

Töötajate suurema motivatsiooni ja tootlikkusega kaasneb positiivse ja hooliva tööandja maine, mida «Tervist edendav töökoht» märgis kannab.

«Eelmisel aastal märgise taotlusprotsessis osalenud tööandjate esindajad tõid kasudena muu hulgas välja ka selle, et neil õnnestus tervisedendusele kui valdkonnale saada suuremat tähelepanu oma asutuse juhtkonnas ning töötajatele anda kinnitust, et nad on väärtustatud ja tegutsetakse järjepidevalt, mitte ainult ei räägita,» selgitas TAI paikkondade tervise edendamise osakonna vanemspetsialist Katrin Kärner-Rebane.

Märgise taotlemiseks tuleb esitada taotlus koos tervisedenduse enesehindamisega ning kas kohe taotlusega või hiljemalt 15. aprilliks töökoha tervisedenduse tegevuskava järgnevaks kolmeks aastaks. Kõik taotlejad osalevad Tööinspektsiooni eelhindamises ning selle edukalt läbinud taotlejate tegevuskavasid hindab komisjon. Märgise kasutusõigus kehtib kolm aastat.

Märgise «Tervist edendav töökoht» taotlemist tutvustav infopäev toimub 12. septembril Zoomi keskkonnas, kus märgise taotlemise protsessi, uuendatud tingimusi ja taotlusvormi tutvustavad Katrin Kärner-Rebane ja Mai-Liis Kõpper Tervise Arengu Instituudist ning Kristi Uusmaa Töötukassast. Huvilistel on võimalik infopäevale eelregistreeruda siin.

Eelmisel aastal pälvisid märgise kasutamise õiguse 29 organisatsiooni.

Täpsema info ja taotlemise vormid leiate siit. 

Tagasi üles