Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Surmav äpardus USAs: kirurg ajas sassi maksa ja põrna

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eelmisel kuul suri Alabamast pärit mees, kui Floridas töötav kirurg eemaldas erakorralise operatsiooni käigus ekslikult tema maksa, mitte põrna, nagu oli plaanitud, teatas perekond.

70-aastane William Bryan ja tema abikaasa Beverly olid puhkusel oma kinnistul Okaloosa maakonnas Floridas, kui mees hakkas tundma valu kõhu vasakul küljel, märkis advokaadibüroo Zarzaur Law oma avalduses.

Ta viidi Miramaris asuvasse Ascension Sacred Heart Emerald Coasti haiglasse põrna anomaaliate tõttu.

Üldkirurg dr Thomas Shaknovsky ja haigla peaarst dr Christopher Bacani veensid Bryanit operatsioonile minema 21. augustil.

Pärast protseduuri ütles Shaknovsky Beverly Bryanile, et mehe põrn oli nii haige, et see oli neli korda suurem kui tavaliselt ja «rännanud» keha vastasküljele. Kuid advokaadibüroo sõnul eemaldas kirurg hoopis maksa, mis põhjustas «kohese ja katastroofilise verejooksu, mille tagajärjel patsient suri».

Lahangu käigus ilmnes, et eemaldatud oli hoopis maks ja põrn oli endiselt kehas ning sellel oli ka väike tsüst, mis oli veidi veritsenud.

Tavaliselt asuvad kõnealused organid erinevates piirkondades – maks paremal pool kõhuõõnes ja oluliselt väiksem põrn vasakul pool. 

Perekonna advokaadid väidavad, et Shaknovsky tegi sarnase vea ka 2023. aastal, kui eemaldas osa kõhunäärmest, mitte neerupealise, ja see juhtum lahendati eraõiguslikult.

Haigla teatas kolmapäeval, et nad viivad läbi põhjalikku uurimist ja suhtuvad sellistesse süüdistustesse väga tõsiselt. Waltoni maakonna šerifi büroo uurib samuti mehe surma.

Allikad: AOL ja Pensacola News

Tagasi üles