Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Valveapteegi ajutine sulgemine mõjutab ennekõike kiiret abi vajajaid ja lapsevanemaid

Copy
Vikerlase valveapteek.
Vikerlase valveapteek. Foto: Südameapteek

Hollywoodi filmivõtete tõttu on 18. septembril osaliselt suletud Laagna tee ning seega on piiratud ligipääs Vikerlase tänavale, kus asub üks kahest Tallinna valveapteegist, kuhu abivajajad saavad ööpäev ringi pöörduda. Valveapteek on filmivõtete tõttu suletud kolmapäeval, 18. septembril kella 19st kuni 19. septembri kella 7ni hommikul.

«Apteekidel ning eriti valveapteekidel on oluline roll esmatasandi meditsiiniabis, mistõttu võib valveapteegi sulgemine 12 tunniks piirkonna abivajajaid märkimisväärselt mõjutada,» ütles Südameapteegi müügijuht, proviisor Merilin Israel.

Tema sõnul külastatakse valveapteeke kõige rohkem vahemikus kella üheksast õhtul kuni südaööni ning enamasti otsitakse abi valu ja viirushaigusnähtude leevendamiseks ning esmaabi andmiseks vajalikke tooteid.

Tervisemured, haigused ja vigastused on alati ootamatud ning nõuavad tihti kiiret tegutsemist. Nii on ka valveapteeki pöördumised enamasti seotud äkiliste haigestumiste, valude või vigastustega. «Kõige rohkem pöördutakse valveapteekidesse äkilise kuluga haiguste sümptomaatika leevendamiseks ja esmaabitarvete soetamiseks. Sageli on pöördujateks ka väikeste laste vanemad. Laste haigused on tihti äkilise ja vanemate jaoks hirmutava algusega – tõuseb kõrge palavik, olenevalt haigusest köhahood ja teised vaevused, mis ei lase lapsel magada. Sellistel juhtudel kiirustatakse apteeki, kui kodused ravimid ei aita, on otsa saanud või aegunud. On ka olukordi, mil inimene on hilja õhtul või öisel ajal kukkunud ning vajab haavade puhastamiseks ja sidumiseks vahendeid,» tõi proviisor näite sagedastest valveapteeki pöördumistest.

Lisaks lapsevanematele pöörduvad proviisori sõnul öisel ajal apteeki ka need inimesed, kes on tervisemurega käinud EMOs ning seal on neile määratud ravi retseptiravimiga, millega nad kohe alustama peaksid.

Valveapteek on sageli koht, kust kurnatud ja magamata lapsevanem või valude käes vaevlev haige kiiret nõu ja abi saab ning sellel on oluline roll esmatasandi meditsiiniabis.

Filmivõtete tõttu on Vikerlase valveapteek suletud 18. septembril kell 19 kuni 19. septembri kella 7ni. Sel ajal on võimalik ravimeid ja apteegikaupu osta Tõnismäe valveapteegist, Tõnismägi 5. Ravimialast nõu nii eesti, vene kui ka inglise keeles saab südaööni ka Südameapteegi nõuandeliinilt ning vajadusel saab vajalikud abivahendid ja ravimid endale kohe kiirkulleriga koju tellida.

Tagasi üles