Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Alkoholi tarvitamine koos ravimitega võib kaasa tuua just sellised tagajärjed

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Alkohol võib muuta ravimi toimet ja/või tugevdada ravimi kõrvalnähtusid ning teatud juhtudel on nende ühel ja samal ajal tarvitamine eluohtlik. Alkoholi ja ravimite koostoime võib ohtlik olla isegi siis, kui neid ei võeta ühel ajal.

On ravimeid, mille koostoime alkoholiga võib tekitada hingamisraskusi, pulsisageduse tõusu, sisemisi verejookse või isegi insuldi.

Alkohol võib tugevdada mõnede ravimite kõrvalmõjusid (näiteks uimasust, pearinglust, iiveldust) ja sel teel suurendada õnnetuste või vigastuste riski.

Ka sellised ravimid, nagu valuvaigistid, köha-, külmetus- ja allergiaravimid, sisaldavad rohkem kui ühte toimeainet, mis võivad alkoholiga reageerida, kirjutab alkoinfo.ee

Enne ükskõik millise ravimi tarvitamist loe selle infoleht hoolikalt läbi ning vajadusel pea nõu arstiga. Paljud ravimid, ka käsimüügiravimid, võivad isegi koos väikese koguse alkoholiga mõjuda teistmoodi kui tavaliselt. Eriti tähelepanelik peaksid aga olema siis, kui tarvitad antibiootikume, antidepressante, epilepsiaravimeid, allergiaravimeid, südameveresoonkonnahaiguste ravimeid, diabeediravimeid, valuvaigisteid, rahusteid ja unerohtusid.

Märksõnad

Tagasi üles