Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Kas tead, kuidas ravimeid õigesti lennureisile kaasa võtta?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

«Kuigi paljud reisijad on teadlikud ravimitega piiri ületamise reeglitest, tuleb siiski ette juhtumeid, kus ravimid on kaasa võetud ainult pooliku tabletilehena või on tabletid pakendist välja võetud ja pandud eraldi karpi või kotikesse,» tõdes Maksu- ja Tolliameti posti kontrolli juhtiv tolliinspektor Albina Saar.  

«Kui tabletid ei ole originaalpakendis, muutub tolliametniku jaoks nende tuvastamine ja päritolu kontrollimine keerukaks, mis võib omakorda tekitada viivitusi piiri ületusel.»

Originaalpakend kaitseb ravimeid ka niiskuse, valguse ja muude kahjulike mõjude eest, mis kõik võivad mõjutada ravimite toimet ja muuta need kõlbmatuks. Kui ravim muutub kõlbmatuks, siis ei ole sellest enam kasu ning halvemal juhul võib see muutuda isegi kahjulikuks, vahendab portaal Med24. 

Lisaks sellele, et ravimeid tuleb hoida originaalpakendis, soovitab Ravimiamet pakkida ravimid alati käsipagasisse, mis on kogu reisi vältel enda lähedal. Kaasakantava pagasi puhul on lihtsam järgida ravimite säilitamistingimusi (näiteks sõiduki pagasiruumis kõigub temperatuur oluliselt rohkem kui reisijate salongis) ning kui reisides peaks äraantav pagas hilinema või kaduma, siis on vajalikud ravimid igal ajal käepärast, kirjutab Ravimiamet.

Tagasi üles