Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Lastehaigla vaimse tervise keskuse mänguväljak renoveeriti heategijate toel

Copy
Lastehaigla mänguväljak
Lastehaigla mänguväljak Foto: Regina Lepmets ja Katrin Vende

Tallinna Lastehaigla vaimse tervise keskuse siseõues avati renoveeritud mänguväljak, mis on mõeldud kasutamiseks erinevas vanuses patsientidele. Laste vaimse tervise keskuse mänguväljakul on nüüd ronila koos liumägedega, kiiged ning mängusein. Mänguväljak renoveeriti ettevõtte Puhastusimport OÜ toel heategevusprojektina.

Puhastusimport OÜ palus oma 30. sünnipäeva puhul klientidel ja koostööpartneritel teha kingituste asemel annetusi Tallinna Lastehaigla toetusfondi kaudu laste vaimse tervise keskuse mänguväljaku uuendamise toetuseks. Annetuse suuruseks ning projekti maksumuseks oli 15 000 eurot.

«Mänguväljak on meie keskuse jaoks väga oluline, sest mängimine on lastele vajalik nii arenguliselt kui paranemise toetamiseks, see aitab taas leida rõõmu ja sõpru, õhinat ja indu,» lausus laste vaimse tervise keskuse juhataja dr Anne Kleinberg. «Kuna lapsi on meie keskuses igas vanuses, peab mänguväljak vastama erinevate laste vajadustele. Lapsed käivad õues mängimas vähemalt ühe korra päevas, aga põhimõtteliselt igal sobival võimalusel.»

«Me oleme kõrvalt jälginud Tallinna Lastehaigla vaimse tervise keskuse arengulugu ja meid on rõõmustanud, et antud keskuse abil aidatakse Eesti lapsi aina paremini ja targemalt,» ütles Puhastusimport OÜ tegevjuht Martin Lill. «Puhastusimpordil on olnud võimalus 30 aastat kasvada ja areneda Eesti heakorramaastikul ja leidsime oma juubeliaastal, et meile on need aastad juba rohkelt kinke toonud. Nii otsustasime oma klientide ja tarnijate toe suunata Eesti lastele ja oleme väga tänulikud, et Tallinna Lastehaigla vaimse tervise keskuse juhtimisel valmis rõõmus mänguväljak abivajavatele lastele.»

«Iga selline parendus lastehaiglas teeb meie laste ravitulemused edukamaks, laste ravisoostumus on parem ja haigla tingimused patsientidele muutuvad aina patsiendisõbralikumaks. Täname südamest oma toetajaid,» ütles Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees Konstantin Rebrov.

«Olime väga rõõmsad, kui Puhastusimport OÜ esindajad võtsid kevadel Toetusfondiga ühendust ning andsid teada, et soovivad teha oma juubelisünnipäeva puhul annetuse mõne projekti toetuseks, mis tegeleb laste vaimse tervisega. Kuna vaimse tervise keskuse mänguväljak vajas värskendamist, tekkiski tore koostöö,» lausus Tallinna Lastehaigla toetusfondi juhataja Inna Kramer. Ta sõnul pakub mänguväljak lastele suurt rõõmu – värskes õhus viibimine, ronimine ja kiikumine aitavad väikeste patsientide muremõtteid eemale peletada. 

Tallinna Lastehaigla toetusfond on heategevusfond, mille eesmärgiks on parima võimaliku meditsiinilise abi toomine Tallinna Lastehaiglasse. 2024. aastal täitus fondil 31. tegevusaasta. 2023. aastal kogus fond 1,58 miljonit eurot annetusi.

SA Tallinna Lastehaigla on ainus piirkondlik, kõrgeima etapi lastehaigla Eestis, kes pakub lastele ravi ligi 30 erialal. Aastas saab lastehaiglast statsionaarset ja ambulatoorset abi kuni 150 000 alla 18aastast last ja noort inimest. Tallinna Lastehaigla on tööandja rohkem kui 800 töötajale.

Lastehaigla mänguväljak
Lastehaigla mänguväljak Foto: Regina Lepmets ja Katrin Vende
Tagasi üles