Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

9 lihtsat nippi, mis aitavad kiirelt kaalu kaotada

Copy
Kaalukaotus
Kaalukaotus Foto: Shutterstock

Paljude dieetide, toidulisandite ja söögikorra asendajate propageerijad väidavad, et need tagavad kiire kaalulanguse, kuid tegelikult puudub väidetel teaduslik alus. Siiski on olemas teaduslikult toetatud strateegiaid, mis aitavad tõhusalt kaalu langetada.

Need strateegiad hõlmavad eelkõige füüsilist treeningut, kalorite tarbimise jälgimist, vahelduvat paastumist ja suhkrute vähendamist toidus, vahendab Medical News Today.

Siin on mõned tõhusad meetodid kaalulangetuseks:

  1. Vahelduv paastumine. Need on paastumismustrid, kus süüakse kindlate ajavahemike jooksul. Näiteks ei sööda enam pärast kella kuut või seitset õhtul ja hommikusöögi aega lükatakse edasi paari tunni jagu. Uuringud on näidanud, et see võib olla kaalu kaotamisel sama tõhus kui igapäevane madala kalorsusega toitumine.
  2. Toitumise ja treeningu jälgimine. Kui märkida üles, kui palju on toitu tarbitud ja oldud füüsiliselt aktiivne, võib see suurendada motivatsiooni ja aidata kaasa käitumisharjumuste muutmisele.
  3. Teadlik söömine. Toidu nautimine ja selle aeglane söömine aitavad vähendada ülesöömist ning suurendada küllastustunnet.
  4. Valgurikas toitu. Valgu tarbimine aitab reguleerida söögiisu kontrollivaid hormoone, aidates hoida kauem täiskõhutunnet.
  5. Suhkru ja rafineeritud süsivesikute vähendamine. Lisatud suhkrud ja rafineeritud süsivesikud on seotud kaalutõusuga. Nende asendamine täisteratoodetega võib aidata vähendada kilokalorite tarbimist.
  6. Kiudainerikas toit. Kiudained suurendavad täiskõhutunnet ja võivad soodustada kaalulangust.
  7. Soolestikubakterite eest hoolitsemine. Erinevate taimsete toitude ja hapendatud toitude tarbimine võib suurendada kasulike bakterite hulka soolestikus. See võib aidata kaalujälgimisel.
  8. Piisav uni. Halva või vähese une korral aeglustub ainevahetus ja suureneb rasvade ladustamine kehas.
  9. Stressitaseme kontrollimine. Stressihormoonid, nagu kortisool, võivad suurendada söögiisu ja rasvade ladustamist. Stressi vähendamine jooga, meditatsiooni või väljas viibimise abil võib aidata kaalu langetamisel.

Parim jätkusuutlik viis kaalu langetamiseks on tasakaalustatud toitumine ja igapäevane liikumine.

Märksõnad

Tagasi üles