Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Need märgid võivad viidata günekoloogilisele vähile

Copy
Kõhuvalu
Kõhuvalu Foto: Shutterstock

Günekoloogilised uuringud on olulised erinevate vähivormide varaseks avastamiseks, mil ravi on kõige tõhusam. Günekoloogilised vähid hõlmavad emaka-, munasarjade-, emakakaela-, häbeme- ja tupevähki, vahendab Medical Xpress.

Günekoloogi külastus on hea võimalus küsida küsimusi, väljendada muresid ja õppida oma keha kohta. Kui aga olete kogenud raskusi vastuste saamisel või on olnud ligipääs teenustele raskendatud, võivad külastused tekitada ärevust.

Mayo kliiniku günekoloogiline onkoloog Kristina Butler soovitab järgmist:

Teil peaks olema usaldusväärne suhe oma günekoloogiga. Usaldus on kriitiline osa patsiendi ja arsti suhtest, kuna see võimaldab avatud ja ausaid vestlusi. Kui te ei tunne end mugavalt oma murede väljendamisel, võivad tõsised haigused, nagu günekoloogiline vähk, jääda märkamata.

Te olete oma keha ekspert. Muutuseid kehas märkate sageli ise esimesena. Teavitades oma günekoloogi nendest muutustest, saate aidata teie tervist paremini mõista. Kui midagi tundub olevat valesti, on oluline sellest rääkida.

Teil on õigus olla informeeritud. Oma terviseinfo teadmine aitab teil oma tervise eest seista ja valmistuda arstikülastuseks. Butler soovitab koostada nimekirja ravimitest, operatsioonidest, diagnoosidest ja peres esinenud haigustest.

Teil on õigus küsida teist arvamust. Kui te pole oma diagnoosi või ravi suhtes kindel, on teil õigus otsida teine arvamus, ja arst ei tohiks teha selle suhtes etteheiteid.

Günekoloogiliste vähkide sümptomid, mida tuleks arstile mainida, on ebanormaalne verejooks, valu vaagnas, liiga vara tekkiv täiskõhutunne ja ebamugavustunne või sügelus häbemes.

Märksõnad

Tagasi üles