Lagritsa kahjulik mõju tuleneb glütsürrisiinist, mis on lagritsajuures leiduv ühend, mis on suhkrust 30–50 korda magusam ja võib mõjutada keha kaaliumi- ja naatriumitaset, mis reguleerivad kehavedelikke. Liiga palju glütsürrisiini võib põhjustada kõrgenenud vererõhku, vedelikupeetust, lihasnõrkust ja südame rütmihäireid.
Hea uudis on see, et need muutused pole tavaliselt püsivad. Lagritsa tarbimise lõpetamisel normaliseeruvad naatriumi-, kaaliumi- ja vedelikutasemed.
Lagritsat leidub nii pehme kui ka kõva kommina, samuti on lagritsajuurt mõnes taimetees, sealhulgas chai- ja niinimetatud detox-teedes, ka vürtsisegudes. Väikeses koguses lagritsa tarbimine on tavaliselt ohutu.
Kui teil on ilmnenud sümptomeid, mis võivad olla tingitud lagritsast, teavitage sellest oma arsti, et ta saaks välistada muud võimalikud põhjused.