Viljandimaal avati peremajad puudega täiskasvanuile

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool.
Ratastool. Foto: Kristjan Teedema

Viljandimaal Karula hoolekandekeskuses avati kaks uut peremaja, mis osutavad erihooldusteenust liitpuudega täiskasvanuile, lähiaastate jooksul valmib Euroopa Liidu toel kokku 55 peremaja üle Eesti.

Puudega laste eest kantakse Eestis päris hästi hoolt, kuid täisealiseks saades pole justkui enam kuhugi minna. Eesti jaoks tähendab selliste hubaste, kümnele elanikule mõeldud majade valmimine täiesti uut taset vaimse ja füüsilise puudega täiskasvanute hoolekandes, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Nõukogude ajal liikusid puudega lapsed nii, et algul nad olid väikelastekodudes, kui nad said lasteaiaealiseks, liikusid nad edasi kas Karulasse või Imastusse, kus nad olid täiskasvanuks saamiseni ja kui nad olid täiskasvanuks saanud, liikusid nad edasi vanadekodudesse, aga praegu meil pole enam seda süsteemi,» rääkis hoolekandeteenuste Karula Kodu juht Mai Tuuksam.

Karulas olevad noored, kes on sinna lapseeas tulnud ja saanud täiskasvanuks, jäävad Tuuksami sõnul sinna nii kaua, kui neil elupäevi jätkub ja neid edasi ei saadeta.

Peremajadeks nimetatakse uusi hooneid seepärast, et neis on vaimu- ja füüsilise puudega inimeste jaoks vajalikku privaatsust ja võimalusi igaühe võimete järgi ka lihtsamaid töid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles