Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Uuring näitab, et ülitöödeldud toit võib süvendada just seda haigust

Copy
Ülitöödeldud toit.
Ülitöödeldud toit. Foto: Shutterstock

Ülitöödeldud toit võib süvendada psoriaasi, kirjutab Medical Daily

Hiljutine uuring viitab, et ülitöödeldud toidu, nagu näiteks külmutatud einete, töödeldud liha ja maiustuste sagedane tarbimine võib olla seotud psoriaasi ägenemisega. Psoriaas on autoimmuunhaigus, mis põhjustab nahal põletikulisi, punetavaid ja ketendavaid laike, sageli peanahal, küünarnukkidel ja põlvedel.

Prantsusmaal tehtud uuringus analüüsiti üle 18 500 inimese terviseandmeid, kellest 1825-l diagnoositi psoriaas. Uuring näitas, et aktiivse psoriaasiga patsientidest kuulus 36 protsenti nende hulka, kes tarbisid kõige rohkem ülitöödeldud toitu. Seos püsis ka pärast vanuse, alkoholi tarbimise, kehamassiindeksi ja muude tervisetegurite arvesse võtmist.

Tagasi üles