Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Kumb valik on tervislikum – pruun või valge riis?

Copy
Riis
Riis Foto: Shutterstock

​​Riis võib esineda mitmes värvitoonis, kuid enim võrreldakse pruuni ja valget riisi. Nende erinevus peitub peamiselt töötlemisviisis, kirjutab Harvard Health Publishing

Pruun riis on täistera, mis sisaldab kliid, idu ja tärkliserikast tuuma. Valge riisi puhul eemaldatakse kliid ja idu, jättes alles ainult tärkliseosa. See muudab valge riisi vähem toitaineterikkaks ja kergemini seeditavaks.

Pruun riis sisaldab rohkem kiudaineid, magneesiumi, kaaliumi, rauda ja B-vitamiine. Valge riis on kiudainetevaesem, mistõttu sobib see paremini inimestele, kellel on seedeprobleeme, nagu ärritunud soole sündroom.

Tagasi üles