Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Paljude lemmikjoogid suurendavad südame-veresoonkonnahaiguste riski

Copy
Süda, südamehaigused.
Süda, südamehaigused. Foto: Shutterstock

Uus uuring leidis, et lisatud suhkru mõju sõltub selle allikast, vahendab Medical Xpress

Rootsi teadlased leidsid, et lisatud suhkru tarbimine mõjutab südame-veresoonkonnahaiguste riski allikast sõltuvalt. Magusate jookide tarbimine tõstab märkimisväärselt isheemilise insuldi, südamepuudulikkuse ja aordianeurüsmi riski, kuid mõõdukas maiustuste nautimine võib hoopis vähendada südamehaiguste tõenäosust.

Lundi ülikooli doktorant Suzanne Janzi selgitas: «Oluline on arvestada mitte ainult tarbitud suhkru kogust, vaid ka selle allikat ja tarbimise konteksti.» Näiteks maiustused, mida sageli tarbitakse eriliste sündmuste ajal, nagu jõulud, võivad pakkuda sotsiaalset kasu, samas kui magusad joogid võivad viia liigtarbimiseni, kuna need ei täida kõhtu.

Tagasi üles