Rootsi Lundi ülikooli teadlaste uuring näitab, et aeg-ajalt maiustuste söömine võib olla südamele parem kui täiesti suhkruvaba dieet. Kuigi lisatud suhkru tarbimine on seotud südamehaiguste riski suurenemisega, selgus, et mõõdukas maiustamine, näiteks koogi või šokolaadi söömine, võib vähendada kardiovaskulaarsete probleemide riski.
Tellijale
Uuringus leiti, millist kasu võib maiustamine südame tervisele pakkuda
Uuringus analüüsiti 69 705 Rootsi elaniku terviseandmeid aastatel 1997–2019. Lisatud suhkrud jaotati kolme kategooriasse: magustatud joogid, maiustused ja magusad lisandid (nt mesi). Leiti, et maiustusi mõõdukalt tarbivatel inimestel oli väiksem risk erinevate südamehaiguste, nagu infarkt ja insult, tekkeks. Samas olid magusad joogid seotud suurema südame-veresoonkonnahaiguste riskiga, kirjutab ScienceAlert.