B6-vitamiin (püridoksiin) on ühend, mida organism vajab, kuid ise toota ei suuda. Täiskasvanud vanuses 19–50 vajavad päevas 1,3 mg B6-vitamiini. Vanematel inimestel ja rasedatel on see vajadus veidi suurem. Tavaliselt saadakse vitamiin toidust, eriti loomsetest toodetest (liha, piimatooted, munad) ja taimsetest allikatest (spinat, banaanid, kartulid). B6-vitamiin on toidus inaktiivne ning maks muudab selle aktiivseks vormiks (püridoksaal-5'-fosfaat ehk PLP), mis osaleb üle 140 rakuprotsessis, sealhulgas valkude ainevahetuses ja ajutalitluse toetamisel.
B6-vitamiini ületarbimine on haruldane ja tavaliselt ei teki see ainult toidust. Kuna B-rühma vitamiinid on vees lahustuvad, väljutatakse ülejääk uriiniga. Siiski võib liigne B6-vitamiin harvadel juhtudel koguneda verre ja põhjustada perifeerset neuropaatia – närvikahjustust, mis väljendub tuimuse, surisemise ja liikumisraskustena. Mõnel juhul võivad sümptomid püsida ka pärast toidulisandite võtmise lõpetamist.