Austraalias on levima hakanud teated tõsistest reaktsioonidest B6-vitamiini toidulisandeid võtnud inimestel, kirjutavad The Conversationis Austraalia RMIT teadusülikooli immunoloogiaprofessor Vasso Apostolopoulos ja immunoloogia vanemteadur Jack Feehan.
Tellijale
ETTEVAATUST ⟩ Selle vitamiini ületarbimine võib viia tõsiste tagajärgedeni
B6-vitamiin (püridoksiin) on ühend, mida organism vajab, kuid ise toota ei suuda. Täiskasvanud vanuses 19–50 vajavad päevas 1,3 mg B6-vitamiini. Vanematel inimestel ja rasedatel on see vajadus veidi suurem. Tavaliselt saadakse vitamiin toidust, eriti loomsetest toodetest (liha, piimatooted, munad) ja taimsetest allikatest (spinat, banaanid, kartulid). B6-vitamiin on toidus inaktiivne ning maks muudab selle aktiivseks vormiks (püridoksaal-5'-fosfaat ehk PLP), mis osaleb üle 140 rakuprotsessis, sealhulgas valkude ainevahetuses ja ajutalitluse toetamisel.