/nginx/o/2012/04/24/1070926t1hfb9b.jpg)
Põhja prefektuuri ennetusteenistuse vanem Kristel-Liis Kaunismaa sõnul on müüt, et näiteks keefir, kali, õunamahl ja Tõmmu kommid võivad tekitada alkoholijoovet.
« Kui jutt käib sellest, et keegi ütleb, et ta on Tõmmu kommidest saanud alkoholijoobe, siis arvan, et ta saab ennem sellest kommimürgituse, kui ta on neid komme nii palju söönud. Alkoholijoovet siit kindlasti ei tule,» vahendab Kaunismaa ETV hommikuprogrammis Terevisioon räägitut ERR Uudised.
Ta tõdes, et vahetult pärast söömist võib aparaat väikest promilli näidata. «Aga see näitab tegelikult seda, et selle joogi või söögi sees on sellised lõhna- ja maitseained, mis annavad kohe puhumisel indikaatorvahendile tööd, kuid sama kiiresti see efekt ka kaob,» märkis Kaunismaa.
Kust sellised müüdid on alguse saanud, Kaunismaa täpselt öelda ei osanud, kuid arvas, et need on kuidagi iseeneslikult tekkinud.