:format(webp)/nginx/o/2025/02/11/16647684t1h062e.jpg)
Ajalugu näitab, et šokolaadi on sajandeid kasutatud südame tervise edendamiseks. 1500. aastatel tarvitasid asteegid kakaod kui ravimit erinevate haiguste, sealhulgas südamehädade vastu. Tänapäeval on teadlased uurinud, kuidas šokolaad mõjutab südame tervist. Kuigi mõned uuringud viitavad sellele, et teatud šokolaaditüübid võivad südame tervist toetada, ei ole tulemused üheselt positiivsed.
Kakaooad, mis on šokolaadi peamine koostisosa, sisaldavad flavanoide, taimseid ühendeid, mis on seotud südamehaiguste ja diabeedi madalama riskiga. Seetõttu on teadusuuringud keskendunud peamiselt tumedale šokolaadile ja kakaolisanditele, kuna need sisaldavad rohkem flavanoide kui piima- või valge šokolaad.