/nginx/o/2025/02/17/16662926t1h0462.jpg)
Peavalu, iiveldus ja väsimus pärast rohket alkoholi tarbimist on paljudele tuttav tunne, mida soovitakse vältida. USA arst dr Neena Chandrasekaran soovitab selleks üllatavat lahendust – süüa enne joomist tükk juustu.
Peavalu, iiveldus ja väsimus pärast rohket alkoholi tarbimist on paljudele tuttav tunne, mida soovitakse vältida. USA arst dr Neena Chandrasekaran soovitab selleks üllatavat lahendust – süüa enne joomist tükk juustu.
Dr Chandrasekarani sõnul aeglustavad juustu koostises olev valk, rasv ja keerulised süsivesikud alkoholi imendumist verre, aidates seeläbi leevendada pohmelli. Lisaks toetab juust maksa tööd ning sisaldab B-vitamiine ja kaltsiumi, mis võivad alkoholitarbimise käigus organismis väheneda, vahendab Medical Daily.