Päevatoimetaja:
Ly-Marleen Tamme
Saada vihje

See toit võib aidata hoida pohmelli eemal

Copy
Pohmell
Pohmell Foto: Shutterstock

​Peavalu, iiveldus ja väsimus pärast rohket alkoholi tarbimist on paljudele tuttav tunne, mida soovitakse vältida. USA arst dr Neena Chandrasekaran soovitab selleks üllatavat lahendust – süüa enne joomist tükk juustu.

Dr Chandrasekarani sõnul aeglustavad juustu koostises olev valk, rasv ja keerulised süsivesikud alkoholi imendumist verre, aidates seeläbi leevendada pohmelli. Lisaks toetab juust maksa tööd ning sisaldab B-vitamiine ja kaltsiumi, mis võivad alkoholitarbimise käigus organismis väheneda, vahendab Medical Daily

Hiljutine Lõuna-Korea uuring leidis, et probiootikumidega juust võib kiirendada alkoholi lagundamist ja vähendada maksakahjustusi. Samas tuletavad eksperdid meelde, et pohmelli ennetamiseks on oluline ka piisav vee joomine ning toitaineterikkad toidud, nagu banaanid, arbuus, munad ja ingver.

Tagasi üles