Päevatoimetaja:
Ly-Marleen Tamme
Saada vihje

Rauapuudus kimbutab? Need toidud aitavad rauataset tõsta

Copy
Raud, rauarikkad toidud.
Raud, rauarikkad toidud. Foto: Shutterstock

Raud on meie organismis hädavajalik hapniku transportimiseks vererakkudes hemoglobiini komponendina. See mineraal mängib võtmerolli, et lihased oleksid varustatud piisava hapnikuga ja toetab seeläbi lihaste tööd, kirjutab toitumisnõustaja Katri Merisalu Rimi toidublogis

Oluline on teada, et loomset päritolu toiduained sisaldavad heemset rauda, mis on organismis kergemini omastatavam kui taimedest saadav mitteheemne raud. Heemne raud imendub kehas umbes 15-35%, mitteheemne raud aga 2-20%.

Rauarikkad loomsed toiduained on:

Tagasi üles