Päevatoimetaja:
Ly-Marleen Tamme
Saada vihje

Selle toidu söömine on seotud suurema söögitoruvähi tekkeriskiga

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ultratöödeldud toitude suures koguses söömine on seotud suurema riskiga haigestuda seedetrakti ülemiste osade, sealhulgas suu-, kõri- ja söögitoruvähki, ilmnes Bristoli ülikooli ja vähiuuringute agentuur (IARC) teadlaste uues uuringus.

Mitmed uuringud on tuvastanud seose ultratöödeldud toidu ja vähi vahel.

Kõnealuses uuringus analüüsiti 450 111 täiskasvanu toitumis- ja elustiiliandmeid. Neid jälgiti ligikaudu 14 aastat, et näha, kas haiguste tekke saab panna vaid rasvumise arvele. Uuring avaldati ajakirjas European Journal of Nutrition.

Märksõnad

Tagasi üles