Teadlased hoiatavad MRSA riski eest randades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MRSA bakter levib tavaliselt vaid haiglaseinte vahel ja on antibiootikumidele tundetu.
MRSA bakter levib tavaliselt vaid haiglaseinte vahel ja on antibiootikumidele tundetu. Foto: Reuters / Scanpix

Grupp Miami Ülikooli teadlasi leidis, et lähistroopilistes vetes, nagu näiteks Vahemereäärsetes, Florida ja California randades puhkavatel inimestel suureneb MRSA ehk haiglabakteri oht.

 

Professor Lisa Plani sõnul suureneb MRSA bakteri risk troopilistes vetes ujujatel ligi 37 protsendi võrra, suurimat ohtu omavad aga lahtiste haavadega või nõrga immuunsüsteemiga inimesed, kirjutab

The Telegraph

.

Uuringus osales enam kui tuhat rannaskäijat, kes pidid merevees veetma vähemalt 15 minutit ning lisaks kaasa võtma veeproovid.

Kuigi veeproovi uuringud tõestasid seost ranna ja MRSA bakteri vahel, ei tohiks inimesed professor Plano sõnul rannaskäimist karta, sest ettevaatusabinõusid kasutusele võttes on võimalik kaitsta nii ennast kui teisi.

Näiteks võiks enne ja pärast kokkupuudet mereveega end duši all pesta.

Kuigi viimase kümne aastaga on bakeri võim haiglates taandunud, levib see nüüd ka väljaspool haiglat ning on nakatanud terveid kogukondi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles