Sotsiaalminister teeb ettepaneku tervishoiutöötajate palku tõsta

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sotsiaalminister Hanno Pevkur leppis arstide ja tervishoiutöötajate ametiliitudega kokku, et teeb haigekassa nõukogule ettepaneku tõsta arstide ja tervishoiutöötajate palku haigekassa kasumi arvelt.

Eilsel kohtumisel arutasid tervishoiutöötajad ja haiglajuhid sotsiaalministriga võimalusi, mis motiveeriksid arste ja õdesid Eestisse tööle jääma. Ühe argumendina olid arutluse all ka palgad.

Arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit tegid ettepaneku kasutada tervishoiutöötajate palga alammäärade tõstmiseks haigekassa jaotamata kasumit. Liitude sõnul lubab seadus 163,4 miljoni euro suurusest tulemist sel aastal kasutusele võtta 37 miljonit, selle üle otsustamine on aga haigekassa nõukogu pädevuses.

Pevkur lubas viia selle ettepaneku haigekassa nõukogusse, mille koosolek peetakse 18. mail.

Samas ei jõutud koosolekul kokkuleppele selle osas, millisena kehtestada eriarstide koormuse ülempiire ja õdede ning hooldajate koormuse standardeid.

Haiglate liidu esindaja Arvi Vask arvas, et piisab, kui töökoormust normeerivad tööandjad. Samuti leidis Vask, et arst-residendid võiksid praeguse palga eest ka rohkem tööd teha.

Sotsiaalminister nentis, et arstid ja teised tervishoiutöötajad töötavad küll rohkem kui seadus lubab, kuid teevad seda vabatahtlikult ja kedagi ülekoormusega tööle ei sunnita. Koormuste arutelu lükati edasi augustikuusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles