ERR: põllumehed ja kokad üritavad tarbijaid vutitoodete juurde meelitada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delikatessiks peetavad suitsutatud vutt ja vutimuna.
Delikatessiks peetavad suitsutatud vutt ja vutimuna. Foto: Margus Ansu

Vutikasvatajad, põllumeeste liit, tippkokad ja koolitajad nuputasid Olustveres, kuidas vutilihatoodete tarbimist tõsta ja selle valmistamise kohta rohkem teavet jagada.

Kui mune süüakse järjest rohkem, siis vutiliha valmistamisharjumust eestlastel pole. Ometi, nagu kinnitasid täna nii restorani Egoist vanemkokk Imre Aulis kui ka Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpetajad ja õpilased, saab vutilihast ja munadest väga maitsvaid ja tervislikke roogi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpetaja Maire Vesingi rääkis, et Euroopa suurim vutifarm asub põllumeeste liidu andmeil Eestis - Järveotsa farm loodab tänavu müüa 7,5 miljonit muna, kuid võimsust oleks 9-10 miljoni jaoks.

Järveotsa vutifarmi omanik Ülo Pullisaar märkis, et vutiliha ei saa praegu igast poest osta, sest liha hind on kanalihast kallim ning Eestis pole ka vutiliha söömisharjumust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles