ERR.ee: doonoripäev tõi verd loovutama erakordselt palju narvalasi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonorid.
Doonorid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Narva linnuses peetud doonoripäevale, kus propageeriti vereloovutamist rohkem kui verekeskuse tavalistel väljasõitudel, saabus verd loovutama erakordselt palju narvalasi.

Täpselt sada narvalast loovutas verd Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse esimesel doonoripäeval piirilinnas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Narva on regionaalhaigla verekeskuse tähelepanu alt seni kõrvale jäänud. Doonorluse arendusjuhi Ülo Lombi sõnul valmistuti esimeseks doonoripäevaks väga põhjalikult, sest verekeskus on piirilinna doonoritest väga huvitatud, sellest ka tavapärasest jõulisem kampaania.

Narvlaste huvi doonorluse vastu on suur ning verekeskuse hinnangul polekski suudetud rohkem kui sajalt inimeselt verd võtta.

Veredoonoreid võiks olla 4-5 protsenti rahvastikust, kuid Eestis on neid tõenäoliselt poole vähem. Lisaks Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu Ülikoli kliinikumi verekeskustele on verekeskused ka Kohtla-Järvel ja Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles