Pevkur: paluge arstil oma andmed infosüsteemi panna

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joosep Martinson

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles riigikogus tervise infosüsteemi puudutavatele küsimustele vastates, et patsiendid võiksid ise paluda arstil oma andmed E-Tervisesse panna.


Pevkuri sõnul on sunnimeetodid andmete sisestamiseks olemas, aga ministeerium pole seni pidanud õigeks kedagi karistada. «Pigem tuleb motiveerida andmeid esitama. Näiteks puuete vormistamine nüüd toimib,» sõnas ta.

Viktor Vassiljevi hinnangul ei tööta meie tervise infosüsteem nii nagu vaja, haiglad kasutavad 4 erinevat tarkvara rakendust, mis omavahel ei ühildu ja tulemusena jooksevad patsiendid ikka mööda haiglaid paberitega ringi.

Pevkur vastas, et meil mindi teadlikult erinevate süsteemide kasutamise teed, kuid E-Tervise sihtasutus on loonud võimalused nende liidestumiseks. Praegu edastavad tema sõnul epikriise kõik haiglad.

Ambulatoorse visiidi andmed tuleb infosüsteemi edastada ühe tööpäeva jooksul, statsionaarse ravi kohta aga 5 tööpäeva jooksul. Edaspidi on kavas süsteemi kasutusmugavust suurendada ja näiteks digitempel kasutusele võtta. Tervisetõendid, e-kiirabi jpm on veel töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles