Ekspert soovitab saarlastel terviseturismile rõhku panna

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks spaateenustele võiksid inimesed ka arsti juurde pääseda.
Lisaks spaateenustele võiksid inimesed ka arsti juurde pääseda. Foto: SCANPIX

Tartu Ülikooli regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa soovitab Kuressaare spaades pakutavat kombineerida rohkem näiteks visiitidega eriarstide juurde, mis aitaks saarele tuua senisest enam välisturiste.

Läinud nädalal Saaremaa arengufoorumil siinse majanduse võtmeküsimustest rääkinud Garri Raagmaa leiab, et Saaremaa on jätkuvalt juba iseenesest väga tugev kaubamärk, kuid alati saab ja tuleb veel rohkem pingutada, kirjutab Saarte Hääl.

Üks võimalus oleks olemasolevate spaade teenuseid, mis nagunii on turistide seas väga populaarsed, edasi arendada. «Ideaalne oleks kombinatsioon spaade ja haigla koostööst,» tähendas Raagmaa.

Ta tõi näitena välja, et kui nt prantslane sõidab Taisse puhkusele, siis on puhkusepaketis tihtilugu juba sees ka hambaravi jmt. Taoline tervisekomplekspakett, kus laste aeg oleks sisustatud, vanemad saaksid puhata spaahooldust nautides ning vanavanemad käiksid samal ajal mõne valitud arsti juures konsultatsioonil, oleks tema hinnangul kindlasti populaarne.

SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ei soovinud Raagmaa ettepanekut kommenteerida, põhjendades seda sellega, et kõigil on nagunii õigus igal ajal arsti poole pöörduda, olenemata sellest, kas tegemist on kohalike elanike või puhkajatega.

Grand Rose'i spaahotelli müügi- ja teenindusjuht Mario Sau tõdes aga, et arvestades just selliseid klientide erisoove, mis puudutavad tervisepakette, on nemad välja töötanud ja käiku pannud paketid, mis sisaldavad ka arsti konsultatsiooni hotellis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles