Viljandis saab soodushinnaga hepatiidi vastu vaktsineerida

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A-hepatiidi vaktsiin.
A-hepatiidi vaktsiin. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viljandi maavalitsus korraldab kampaania «Viljandimaa hoolib, hooli Sina ka!» raames elanike kuni 50-protsendilise soodushinnaga vaktsineerimise A- ja B-hepatiidi vastu.

Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialisti Luule Vitsuri jutu järgi saavad vaktsiinibussi külastada nii esimest vaktsiiniannust soovijad kui ka kordusvaktsineerimisele tulijad, teatas Viljandi maavalitsus.

Soodustused kehtivad kõigile. Kaasa tuleb võtta isikukoodiga dokument ja kui on, siis ka immuniseerimispass. Eelnevalt on Vitsuri sõnul soovitav konsulteerida perearstiga.

Vaktsineerida on võimalik nii A-kui ka B-viirushepatiidi vastu, teatas Viljandi maavalitsus. Samuti on saadaval ka A- ja B-hepatiidi vastane kombineeritud vaktsiin. Pikaajaline kaitse vastava haiguse vastu saavutatakse pärast kahte A-viirushepatiidi vaktsiini annust või pärast kolme B-viirushepatiidi vaktsiini annust. Kombineeritud vaktsiini kasutamisel saavutatakse kaitse pärast kolme annuse süstimist.

Kampaania käigus leiab vaktsineerimine Viljandis aset kolmel päeval. Sel laupäeval, 9. juunil kella 11–19 seisab vaktsineerimisbuss Viljandi maavalitsuse hoone juures, järgmisel nädalal, 12. ja 14. juunil kella 10–19 pargib vaktsineerimisbuss Vabaduse platsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles