Ravimiamet soovitab lõpetada psoriaasiarstimi kasutamise

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psoriaasiga patsient.
Psoriaasiga patsient. Foto: Lauri Kulpsoo
Euroopa ravimiamet (EMEA) andis soovituse peatada psoriaasi ravimi Raptiva müügiluba Euroopa Liidus. Ameti andmetel ületavad ravimi kasutamisega seonduvad ohud ravist saadava kasu.

Arstid peaksid lõpetama Raptiva väljakirjutamise ja leidma patsientidele muu sobiva ravimi. Patsiendid, kes ravimit kasutavad, ei tohiks ravi järsku katkestada, sest see võib põhjustada psoriaasi ägenemist. Pöörduda tuleb arsti poole ja edasist ravi koos temaga arutada, teatas ravimiamet oma veebilehel

Raptiva toimeaine on efalizumab, mis vähendab psoriaasi põhjustavat põletikku nahas. Müügiloa sai ravim 2006. aasta septembris ja seda kasutati mõõduka või raske naastulise psoriaasi raviks täiskasvanutel.

EMEA hakkas Raptiva vastu põhjalikumat huvi tundma pärast tõsiste kõrvaltoimete ilmnemist, nende hulgas oli ka kolm raske ajuinfektsiooni saanud patsienti. Kaks juhtu lõppesid surmaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles