Pevkur: ootame ka uusi kandidaate haigekassa juhi kohale

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sotsiaalminister ja haigekassa nõukogu esimees Hanno Pevkur ütles, et nõukogu andis tänasel haigekassa juhi hääletusel signaali, et ei eelista üht ega teist ja ootab uusi kandidaate.


Ministri sõnul ei tulnud tal tänane tulemus haigekassa nõukogus üllatusena, sest tegu oli kahe väga tugeva kandiaadiga, mida näitab seegi, et mõlema ettekanded olid nii sisukad ja põhjalikud, et ületasid ajalimiidi.

Pevkur ütles, et ehkki meie ravikindlustus on hinnatud hästi toimivaks ja on hästi hoitud, vajab see uutes tingimustes muudatusi, mida tõdesid ka nii praegune juht Hannes Danilov kui sellele kohale pürginud rahandusministeeeriumi asekantsler Tanel Ross.

Ees ootab Euroopa patsientide vaba liikumise direktiivi ülevõtmine, Eesti elanikkond vananeb ühte jalga muu maailmaga, lisanduvad uued kallid tehnoloogiad. Kõik see esitab uusi väljakutseid ka ravikindlustuse süsteemile.

Pevkur kummutas kahtluse, et ühe esitatud kandidaadi puhul võiks haigekassa liialt rahandusministeeriumi mõju alla sattuda ja haigekassa raha võidakse kasutada riigieelarve aukude lappimiseks, kinnitades, et haigekassa tegevust reguleerib seadus.

«Haigekassa juht peab igal juhul tulevikku vaatama, et ravikindlustussüsteem oleks jätkusuutlik ka viie aasta pärast, kuid tema valitsemisaeg lõpeb,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles