Kiirabi jäeti esimese kutse peale välja saatmata

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kiirabi ei tõtta hädalisele appi, kui too lamab tänaval ilma nähtavate vigastusteta, kiirabi aga kinnitas, et nad ei sõida välja, kui helistaja abivajaja juurest eemale läheb.

«Kas te näete verd, haava või tundub ta vigastatud olevat?» küsis naine häirekeskuses, kui Tallinnas Liivaku bussipeatuses olnud Terje laupäeval pärast keskpäeva märkas kägaras lamavat noort meest ja 112 helistas, kirjutab Õhtuleht.

Naise sõnul oli lamaja korralikult riides noor mees ja seepärast oligi ta üllatunud, kui häirekeskusest päriti vigastusist ja keelduti kiirabi välja saatmast. «Sellisel juhul võtke ühendust politseiga,» meenutab Terje ja lisas, et kui ta küsis, kas häirekeskus ise seda infot edastada ei saa, siis öeldi, et mitte.

Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg kinnitab, laupäeval kell pool kaks tuli eelkirjeldatud kõne ning kiirabi kohe välja ei saadetud, sest helistamise hetkel polnud Terje enam lamaja juures, vaid juba eemal.

«Kui hädaabikõne sooritaja ei asu maaslamaja juures ning ei oska anda päästekorraldajale abivajaduse selgitamiseks piisavat informatsiooni, suunab häirekeskus abi soovijad politseisse, kus toimub riskide hindamine analoogsetel põhimõtetel,» räägib Freiberg.

Tema sõnul sai häirekeskus samast kohast veel teise hädaabikõne, kus helistaja andis abivajaja seisundi ja selle raskusastme kohta küllaldaselt informatsiooni ja kiirabi saadeti välja ning mees viidi haiglasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles