Haigekassa: kõige tublimad on Pärnu perearstid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst ja patsient. Pilt on illustreeriv.
Arst ja patsient. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Haigekassa maksab tänavu kvaliteedi lisatasu rekordiliselt 398-le perearstile kogusummas 1 192 055 eurot. Kuue aasta lõikes on kõige tublimad olnud Pärnu piirkonna perearstid.

«Kuue aasta tulemused näitavad, et perearstid on järjest enam motiveeritud kvaliteediindikaatorite jälgimise süsteemis osalema ning on haiguste ennetamisel ja krooniliste haigete jälgimisel üha aktiivsemad,» kommenteeris tulemusi haigekassa juhatuse liige Mari Mathiesen.

2011. aasta indikaatorite täitmise eest saavad tänavu lisatasu 53 protsenti osalenutest, mis on oluliselt suurem võrreldes 2010. aastaga, mil eesmärgid täitis 39 protsenti. Samuti on kasvanud nende perearstide arv, kes saavutasid maksimaalse võimaliku tulemuse - 2010. aastal oli neid 182, mullu juba 311.

Kvaliteedi lisatasu maksab haigekassa välja ühekordse maksena ning indikaatorite täitmise eest on perearstil võimalik saada kuni 3834,70 eurot. Lisaks suureneb hea ja väga hea tulemuse saavutanud perearstidel uuringuteks ja protseduurideks ettenähtud vahendite maht tänavu kolme protsendi võrra, mis keskmise nimistu puhul tähendab aastas 1716 eurot täiendavat uuringuraha.

Perearstide kvaliteediindikaatorite süsteemi arendab haigekassa koostöös Eesti Perearstide Seltsiga ning see rakendati 2006. aastal. Kvaliteediindikaatoriteks on tegevused, mis on suunatud haiguste ägenemiste vältimisele ja tüsistuste ärahoidmisele. Valitud on haigusrühmad, mille mõju elanike tervisele ja suremusele on suurim ning indikaatorid, mille osas on rahvusvaheliselt kinnitatud tõenduspõhisus tegevuste mõjust inimeste tervisele (nt kõrgvererõhktõbi, suhkurtõbi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles