Eelnõu täiendab koolidele esitatavaid tervisekaitsenõudeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium
Sotsiaalministeerium Foto: Toomas Huik

Sotsiaalministeerium saatis möödunud reedel kooskõlastusringile määruse eelnõu, mis täiendab koolidele esitatavaid tervisekaitsenõudeid.

Määruse eelnõust leiab rea sätteid, mida praegu kehtiv määrus ei reguleeri. Näiteks peavad koolihoone trepid olema tugeva turvapiirde ja trepikäsipuuga ning piisavalt valgustatud. Lisaks peavad trepi esimene ja viimane aste olema märgistatud.

Läbipaistvad seinad, uksed ja põrandani ulatuvate akende klaasid ning peegelseinad peavad olema eelnõu kohaselt ohutust materjalist ehk karastatud või löögikindla turvaklaasiga ning õpilastele nähtavalt märgistatud või varustatud kaitsega.

Tehnoloogiaõpetuse ruumis, õppeköögis, keemiakabinetis ja võimlemissaalis peavad eelnõu kohaselt olema kättesaadavad esmaabi osutamise vahendid.

Keemiakabinetis, kus hoitakse kemikaale, peab olema lukustatav kapp kemikaalide ja katsevahendite hoidmiseks. Kui keemiaõpetajat või vastutavat töötajat ei ole keemiakabinetis või abiruumis, peab abiruum eelnõu kohaselt olema lukustatud. Keemiakabinetis peab olema ka võimalus rakendada katsete tegemisel ohutusmeetmeid, lisaks peab keemiakabinetis olema õpilastele nähtaval kohal ohutusjuhend.

Töö- ja tehnoloogiaõpetuse ruumis peavad olema edaspidi masinate ja seadmete ohutu kasutamise juhendid, vajalikud kaitseseadmed ja -ekraanid, teave ohtude ja ohutute töövõtete kohta ning õpilastele tööks vajalikud individuaalsed kaitsevahendid.

Eelnõu näeb erinevalt varasemast ka ette, et kooliruumis tuleb tagada õpilaste tervisele ohutu sisekliima ja õpperuumis peab olema piisav õhuvahetus, samuti on ette antud maksimaale lubatav radoonisisaldus õhus.

Määruse jõustumine on kavandatud kehtiva korra kohaselt, kuid pärast Euroopa komisjonile edastamist on ooteaeg kuni pool aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles