Soolenakkustesse haigestumine langes aastaga üle 40 protsendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga sümptom ei pruugi kohe alguses tõsisemale haigusele viidata.
Iga sümptom ei pruugi kohe alguses tõsisemale haigusele viidata. Foto: SCANPIX

Võrreldes läinud aasta esimese kuue kuuga on haigestumine soolenakkustesse tänavu 41,2 protsendi võrra vähenenud.

Viiruste põhjustatud soolenakkused, nagu rotaviirusenteriit ja Norwalk-viirusnakkus moodustavad 50,8 protsenti soolenakkuste üldarvust, mis on 14,3 protsendipunkti võrra vähem, kui mullu, selgub terviseameti statistikast. Haigestumine Norwalkviirusnakkusesse suurenes 4,1 korda ja Yersinia enterocolitica enteriiti – 37,5 protsendi võrra. Mullu registreeriti haigusjuhte 24 ja tänavu 33.

Muudesse täpsustatud soolenakkustesse haigestumine kasvas aastases lõikes 34,8 protsendi võrra mulluselt 66 tänavusele 89 haigusjuhule. Suurenes ka kolibakterite põhjustatud soolenakustesse haigestumine, mida tänavu esimesel poolaastal registreeriti neli, mullu samal ajal aga mitte ühtegi.

Haigestumine rotaviirusenteriiti vähenes aastases lõikes 3,2 korda mulluselt 2070 juhult tänavuse 647-ni, salmonelloosi haigestumine 3,3 korda mulluselt 239-lt tänavuse 72 juhuni ja shigelloosi haigestumine 5,7 korda mulluselt 17 haigusjuhult kolmeni tänavu.

Kampülobakterenteriiti haigestumine vähenes aastaga 19,8 protsendi võrra mulluselt 81 haigusjuhult tänavusele 65-le. Lambliaasi haigestumine langes aastaga 10,2 protsenti eelmise aasta 127 haigusjuhult tänavuse 114-ni. 4,3 protsendi võrra on langenud ka täpsustamata soolenakkustesse haigestumine, mida tänavu on olnud 576 mulluse 602 juhu vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles