Doonoritelgid ootavad Tallinna Vabaduse väljakul vereloovutajaid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoritelk
Doonoritelk Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus

Tallinna Vabaduse väljakul ootavad doonoritelgid vereloovutajaid täna, 13. augustil kella 18ni õhtul ning homme, 14. augustil kella 11-17.

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse juhataja dr Riina Kullaste sõnul on Vabaduse väljaku doonoritelk alati väga külastusrohke olnud. Varasematel aastatel on doonortelgis käinud verd loovutamas üle 100 doonori iga päev.

Doonoritelk ootab verd loovutama nii esma- kui korduvdoonoreid. «Doonorlus on omamoodi lakmuspaber, mis näitab meie kodanikuühiskonna tugevust ja hoolivust,» rääkis doonoritelkide projekti eestvedaja Ülo Lomp.

Eelmisel aastal käis Tallinna doonoritelkides verd loovutamas 521 inimest, kellest esmaseid doonoreid oli 112, seejuures koguti 176,4 liitrit verd. «Ainult tänu vapratele vereannetajatele on võimalik aidata paljusid patsiente,» ütles doktor Kullaste.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Verekeskus avaldab lisaks doonoritele tänu ka Eesti Kaitseväele, kellega koos Põhja-Eesti Regionaalhaigla Verekeskus kuuendat aastat suvist doonoritelkide projekti korraldab.

Reisikorraldaja Goadventure loosib kõigi juulis ja augustis doonoritelkides verd loovutanud doonorite vahel välja eksklusiivse nädalase puhkusereisi kahele Türki.

Doonoritelkide ajakava augustis:

21. - 22. augustil Haapsalu lossi esisel väljakul
21. augustil kell 12 - 18
22. augustil kell 11 - 17


27. - 29. augustil Rakvere linna keskväljakul
27. august kell 12 - 18
28. august kell 12 - 18
29. august kell 11 - 17
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles