Kolm mõnusat retsepti, mida lapsele kooli kaasa teha

, perenaine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvikõrvits.
Suvikõrvits. Foto: SCANPIX

Lapsevanemal tuleb olla leidlik ning proovida toidupakki mahutada nii maitsev kui ka tervislik – näiteks omavalmistatud kananakitsad suvikõrvitsaga, kodune grillvõileib sepiku ja peedikotletiga või siis ampsukoogid šokolaadi ja suvikõrvitsakeeksiga.


Kananakitsad suvikõrvitsaga

350 g kanafileed
pool riivitud keskmist suvikõrvitsat
tüümiani ja basiilikut
soola
paneerimiseks sulavõid, riivsaia ja parmesani

Aja kanafilee ja peeneks riivitud suvikõrvits koos ürtidega läbi hakklihamasina, vormi väikesed palakesed, veereta neid korraks sulavõis, siis riivsaia-parmesanisegus. Tõsta kergelt õliga piserdatud küpsetuspaberile, küpsetada ahjus kuldseks.

Kodune grillvõileib

250 g lihaveise delikatesshakkliha
peotäis või paar keedetud ja riivitud peeti
2 spl jahu (tunde järgi)
tükeldatud pisike sibul
2 muna
soola, pipart, maitseürte
röstkukleid (kaera, rukki)
võid
ketšupit/maitsestamata jogurtit (soovi korral)
tomatit, kurki

Hakklihast, sibulatükkidest, keedupeedist, munast, jahust ja maitseürtidest sega kotletitaigen, maitsesta. Grilli kotletid (nt grillpannil). Samal pannil lase kergelt soojaks ka kuklid, määri need võiga (või natukese jogurti-ketšupiseguga), vahele võiks torgata kotleti, tomati- ja kurgiviilud. Samamoodi võib saiakõrvaseks valmistada grillitud kalkunifileed vms ning sellega kotleti asendada.

Šoko-ampsikud

Suvikõrvitsakeeks:
150 g võid
150 g suhkrut
3 muna
näpuotsatäis soola
1 väike suvikõrvits
200 g jahu
törts sidrunimahla ja veidi riivitud sidrunikoort

Katteks:
sulatatud tumedat šokolaadi
pähkleid, kookoshelbeid või nonparelle

Ampsukoogid on hea alternatiiv küpsistele või kommidele. Kui soovid, võid neist toorjuustu abil ka pallikesed vormida, šokolaadisse kasta ning pulga otsa torgata.

Keeks saab valmis nõnda: vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustades munad, sõelu sisse jahu, lisa soolatrips. Riivi suvikõrvits peene riiviga ning lisa taignasse, sega õrnalt läbi, lisa sidrunikoor ja -mahl.

Küpsetada umbes 180 kraadi juures 35–45 minutit, küpsetamiseks sobivad ka nt muffinivormid. Lase jahtuda. Suurem keeks lõika pisikesteks tükkideks, jahtunult kata see sulatatud tumeda šokolaadivaabaga. Kaunista pähklite või värviliste nonparellidega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles