Nelja-aastane poiss sai süütevedeliku pudeli plahvatamisel põletushaavu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süütevedelik on ohtlik.
Süütevedelik on ohtlik. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Juuli lõpus sattus haiglasse nelja-aastane poiss, kes sai põletushaavu, kui tema vanem vend pani grillile süütevedelikku ja süütevedelikupudel plahvatas.

Pudel lendas väikese poisi poole, kes pani käe ette, et see talle näkku ei lendaks. Kuigi lapse käeselg sai tugevaid põletushaavu, võib tohtri sõnul öelda, et tegu oli õnneliku õnnetusega, sest kui pudel oleks näkku lennanud, olnuksid tagajärjed hullemad.

Traumapunkti jõudis laps mitu päeva pärast õnnetust ja sealt suunati ta haiglasse.

«Kui on tegu leegipõletusega, siis see on alati sügav, aga ei ole kahjuks valus. Seal ei teki ka ville, nahk on kohe pruun ja jääb mulje, et tegu on esimese järgu põletusega,» selgitas lastekirurg Karin Varik ja lisas, et just seetõttu satuvadki leegipõletuse saanud haiglasse hilja.

«Kui on tegemist leegipõletusega, siis peaks alati arsti poole pöörduma,» pani ta inimestele südamele. Põletushaava saanud lapsele tehti nahaplastika operatsioon ja haiglas tuli tal veeta kümmekond päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles