Võru lasteaialapsel diagnoositi haruldane nakkushaigus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigeks jäänud lapse kaaslased tõbisteks ei jäänud.
Haigeks jäänud lapse kaaslased tõbisteks ei jäänud. Foto: Mihkel Maripuu

Ühel Võru lasteaialapsel diagnoositi eelmisel neljapäeval Eestis harva esinev meningokokknakkus ehk meningiit, mis halvemal juhul võib põhjustada ajukahjustuse või lõppeda surmaga.

Haigestunud kolme-neljaaastane laps äratas tähelepanu sellega, et tema huuled läksid siniseks ja ta oli sel päeval üldse väga loid, rääkis Võrumaa Teatajale lasteaia Sõleke juhataja kohusetäitja Inge Järvpõld.

Lapsele kutsuti järele vanemad, kes ta arsti juurde viisid. Väike patsient on nüüdseks paranemas.

Pärast meningokokknakkuse diagnoosimist läbisid haigestunuga kokku puutunud lapsed ning vanemad Järvpõllu sõnul antibiootikumikuuri ning õnneks pole rohkem haigestunud.

Igal aastal registreeritakse Eestis keskmiselt 10-15 meningokokknakkuse juhtumit ja Tervisekaitseinspektsiooni suhtekorraldaja Iiris Saluri sõnul oli Võrus eelmisel nädalal registreeritud haigusjuht tänavu Eestis esimene.

Eelmise aasta jaanuaris suri sama haigust põdenud Pärnu koolitüdruk. Samal teemal loe «Pärnu koolitüdruk suri ohtliku nakkuse tagajärjel».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles