Nõelravi võib aidata ekseemi leevendada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõelravi.
Nõelravi. Foto: Peeter Langovits
Hiina meditsiinist tuntud ravivõtted, näiteks nõelravi ja teatud taimeteede joomine, võivad aidata ohutult ja tõhusalt kroonilist ekseemi ravida.

Ühes New Yorgi kliinikus 14 ekseemi põdeva patsiendiga tehtud katse näitas, et nõelravi, teatud kreemid ning Erka Shizhengi nimelise taimetee joomine aitavad sügelevat ja punetavat nahka põhjustavat haigust leevendada, kirjutab Healthday.

Kaheksa kuud kestnud katses osalenuid raviti Manhattanil asuvas loodusliku meditsiini keskuses. Pärast kolmekuulist ravi leiti ekseemi ägeduse standardset mõõtmismeetodit kasutades, et kõigil patsientidel peale ühe oli haigussümptomite esinemine vähemalt 60 protsendi võrra vähenenud.

Kaks ja pool kuud kestnud ravi järel täitsid patsiendid ka küsitluse, millega mõõdeti nende elukvaliteeti. Selgus, et ravile eelnenud ajaga võrreldes oli see keskmiselt 50 protsendi võrra paranenud.

Pärast Hiina meditsiinil põhineva ravi alustamist kasutasid katses osalenud ka senisest vähem steroide, antibiootikume ja antihistamiine, kusjuures ravimitest loobumine ei toonud kaasa maksa- või neeruprobleeme.

Vaatamata suurepärastele tulemustele rõhutasid uurijad, et ekseemi põdejad peaksid enne igasuguse täiendava või alternatiivmeditsiinil põhineva ravi alustamist arstiga konsulteerima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles