Amet: salmonella peitus Taco Expressi kanavrapis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögikoht Taco Express.
Söögikoht Taco Express. Foto: Peeter Langovits

Toidu- ja veterinaarameti testid kinnitasid, et eelmisel nädalal puhkenud salmonelloosileviku põhjustas Taco Expressi kanavrapp.

«Salmonella bakterit ei leitud toorainest ehk kanakuubikutest, salatist ega texmex kastmest, vaid valmis kanavrapist,» selgitas Harju Vererinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar. «See tähendab seda, et vrappi valmistades nakatati toit salomellaga. Seda sai teha kas tööpindade või töötajate kaudu.»

Kuigi tööpinnad olid eelmise nädala teisipäeval võetud kontrollproovi järgi puhtad, on töötajate tervisekontrolli tulemused veel saabumata.

Praeguseks on terviseprobleemidega arsti juurde pöördunud 58 inimest, kellest 20 vajasid ka haiglaravi. Esimesed nakatunud sõid Taco Expressis 29. augustil ning söögikoht suleti 4. septembri pärastlõunal.

Vahesaare sõnul jääb Taco Express lõpliku põhjustaja leidmiseni suletuks, kuid tulevikus on võimalik koht tõenäoliselt ikkagi uuesti avada. «Võib-olla on lihtsalt tarvis üks töötaja kõrvaldada, saastunud toiduained ära visata ja söögikoht desinfitseerida ning käitleja saab oma tegevust jätkata,» selgitas Vahesaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles