Veterinaaramet andis loa Taco Expressil uksed avada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Taco Express Tallinnas Vabaduse platsi lähedal.
Restoran Taco Express Tallinnas Vabaduse platsi lähedal. Foto: Peeter Langovits

Salmonelloosipuhangu põhjustajaks olnud Tallinna kiirtoidukoht Taco Express sai kolmapäeval loa külastajatele taas uksed avada.

«Viisime läbi järelkontrolli ja võtsime koos terviseametiga vastu otsuse lubada käitlejal jätkata teenuse pakkumist,» kinnitas Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar BNSile.

Vahesaare sõnul on söögikoha pidaja kõrvaldanud kõik puudused ning ei ole põhjust toitlustusasutust suletuna hoida. Peamiseteks kõrvaldamist vajavateks puudusteks olidki Vahesaare sõnul töötajate terviseprobleemid, mida Taco Expressil oli aega lahendada üle nädala.

Võimalikud sanktsioonid otsustab veterinaaramet Vahesaare sõnul lähinädalatel. Ta pidas siiski tõenäoliseks söögikoha trahvimist. «Küllalt palju inimesi sai siiski nakkuse,» sõnas Vahesaar.

Eelmisel nädalavahetusel alguse saanud salmonelloosipuhangu jooksul hospidaliseeriti 20 inimest, kokku pöördus arsti poole 64 inimest.

Veterinaarameti töötajad avastasid salmonella pisiku Taco Expressi kanavrapist, samuti oli nakatunud kaks söögikoha klienditeenindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles