Uuring: lapsed pole kehalise kasvatuse tundides piisavalt aktiivsed

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehalise kasvatuse tund
Kehalise kasvatuse tund Foto: Elmo Riig / Sakala
Kanada uurijad leidsid, et paljud lapsed ja teismelised ei liigu piisavalt, et rasvumist ennetada, kusjuures pahatihti ei saada piisavat füüsilist koormust isegi kehalise kasvatuse tundides.

Uuringus osales 2498 last vanuses 8-17 aastat, kes kandsid liikumisandureid, mis mõõtsid nende füüsilist aktiivsust, kirjutab Healthday.

Saadud andmeid analüüsides selgus, et kaks kolmandikku laste füüsilisest aktiivsusest moodustasid lühikesed ja juhuslikud aktiivsuspuhangud, mis kestsid alla viie minuti.

«Lapsed on isegi 60 minutit kestvates kehalise kasvatuse tundides või meeskonnamänge mängides suure osa ajast mitteaktiivsed, mistõttu neid ei saa alati piisavaks liikumiseks lugeda,» sõnas uuringu autor Ian Janssen Queeni ülikoolist.

«Kui lapsed on pikemat aega füüsiliselt aktiivsed, vähendab see tõenäosust, et nad ülekaaluliseks muutuvad või rasvuvad,» rõhutas Janssen liikumise olulisust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles