Soomlannad süüdistavad Eesti arste petmises

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Poly Implant Prothèse toodetud ohtlikud PIP rinnaimplantaadid.
Firma Poly Implant Prothèse toodetud ohtlikud PIP rinnaimplantaadid. Foto: SCANPIX

Kolm soomlannat väidavad, et Eesti arstid ei pidanud kinni lubadusest  paigaldada neile Natrelle implantaadid, vaid panid asemele teised, mille lekkimisoht on suurem.

Soome telekanali Yle saates «A-Studio» esmaspäevase saate põhilugu rääkis kahest soomlannast, keda Eesti ilukirurgid väidetavalt petsid, kirjutab Õhtuleht.

Ühe naise sõnul pandi talle Eestis esialgu lubatud Natrelle implantaadi asemel M-implantaant, mille lekkeoht on suurem ja mille paigaldamine koos PIP-silikoonidega on tegelikult hoopis keelatud. Teise soomlanna sõnul pidi ta saama arsti väitel Eurosiliconi implantaadid, kuid tegelikult olid tegemist hoopis Rofil-implantaatidega.

Kolmanda naise rindadest aga võeti välja kaks Eestis paigaldatud implantaati, millest üks oli pärit Eurosiliconilt ja teine üldse ilma märgistuseta.

«See on tõeline, natukene inetu turuvõitlus, sest me oleme nii kaua seal turul olnud ja teinud ja nii palju tuleb siia,» kommenteeris süüdistusi kirurg Jaan Troots, keda koos kolleegi Jüri Kullamaaga süüdistatakse.

Jüri Kullamaa sõnul pole ta M- ja PIP-implantaate kunagi kasutanud, samuti ei tea ta, et ilma seerianumbriteta implantaate üldse olemas olekski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles