WHO avastas uue ohtliku viirushaiguse

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiruse testimine.
Viiruse testimine. Foto: Toomas Huik

WHO teatel toimetati täna Katarist Suurbritannia haiglasse 49-aastane mees, kellel on seni tundmatu, kuid surmava SARS-viiruse laadsed haigusnähud. Mees on kriitilises seisus.

Haiglasse toimetatud mees külastas hiljuti Saudi-Araabiat, kus teine sarnaste sümptomitega patsient suri sel suvel. «Tegemist on rahvusvahelise kaasusega, kuna juhtumid on nii Saudi-Araabias kui ka Suurbritannias,» kommenteeris WHO pressiesindaja Gregory Hartl uudisteagentuurile Reuters.

Suurbritannia haiglasse toimetatud 49-aastasel patsiendil on hingamisteede infektsiooni ja neerupuudulikkuse sümptomid. «Patsient on elus, kuid tema seis on kriitiline,» ütles Hartl.

WHO andmetel viidi patsient Kataris Doha haigla intensiivravi osakonda 7. septembril. 11. septembril toodi ta siiski lennukiga Suurbritannia raviasutusse. Testid näitasid uudse koronaviiruse olemasolu.

Praegu tegeleb WHO informatsiooni kogumisega. «Palume igaühel, kes samalaadset juhtumit näinud on, meile teada anda,» sõnas Hartl.

Koronaviiruste alla kuuluvad nii tavaline külmetus kui ka SARS. SARSi tagajärjel hukkus 2002. aastal 800 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles