Uuring: sünnituse ajal ei peaks söömist ära keelama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: sünnituse ajal ei peaks söömist ära keelama
Uuring: sünnituse ajal ei peaks söömist ära keelama Foto: SCANPIX

Londoni King`s College`is tehtud uuringu kohaselt ei peaks naistele sünnituse ajal söömist ära keelama.

Teadlaste sõnul ei mõjuta tuhude vahel nauditavad suupisted  sünnituse pikkust, kulgu, lapse turvalist ilmaletoomist ega keisrilõikuse vajadust, vahendab STT ajakirja British Medical Journal.

Siiani on arstid soovitanud naistel sünnitusprotsessi ajal söömisest hoiduda. Keelu taustal on kartus, et emad võivad valuhoo ajal toidu hingamisteedesse ja kopsu tõmmata. Ka kardetakse, et toit tekitab terviseprobleeme, mille tõttu tuleb teha erakorraline keisrilõige.

Uurijate sõnul on selliseid juhtumeid minimaalselt.

Uuringus osales 2426 sünnitavat naist, kes jaotati kahte gruppi. Ühe grupi liikmed said sünnitustegevuse ajal ainult vett juua, teised said lisaks veele ka leiba, puuvilju, jogurtit ja mahla.

Kahe rühma vahel ei märgatud erinevusi sünnituse ajalises pikkuses ega keisrilõikuste arvus. Ka emade oksendamine sünnituse ajal oli sama – mõlemas grupis oksendas 35 protsenti naistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles