Eestis müüdavad Manup potentsikapslid on tervisele ohtlikud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment veebilehelt Fantaasia.com.
Fragment veebilehelt Fantaasia.com. Foto: Postimees.ee
Ravimiameti teatel on Eestis müügil olevad Hiinas valmistatud Manup potentsikapslid tervisele ohtlikud, kuna sinna on ebaseaduslikult lisatud tõsiste kõrvaltoimetega ravimeid.

Amet avastas kapslite analüüsimisel, et need sisaldavad erektsioonihäirete raviks kasutatava sildenafiili ehk Viagra analooge. Samas väidab tootja, et kapslite sisuks on vaid erinevate taimede segu.

Kapslitesse lisatud ravimid võivad põhjustada tõsiseid kõrvaltoimeid nagu järsk vererõhu langus, nägemishäired, südameatakk ja isegi äkksurm. Kõrvaltoimete riski suurendab ka asjaolu, et ebaseaduslikult lisatud ravimite sisaldus kapslites pole teada ja see võib erinevate partiide osas suurel määral kõikuda.

Ravimiamet soovitab meestel, kes kasutavad Manup kapsleid, nende tarvitamine koheselt lõpetada ja järsu valu esinemisel rinnus võtta kiirelt ühendust arstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles