Max Kaur: ühiskond peab ahnetest arstidest jagu saama

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Kaur
Max Kaur Foto: Peeter Langovits

Keskerakondlane Max Kaur saatis laiali teate, milles kutsub üles «arstide-miljonäride» streiki mitte toetama.

«Ühiskond peaks välja mõtlema, kuidas saada jagu ahnetest arstidest. Kas tõesti usute muinasjutte, et inimene on võimeline töötama kolme koha peal, kusjuures üks nendest töökohtadest asub Soomes?» küsib Kaur pöördumises.

«Minul on ettepanek. Lõpetame selle sotsialismi. Lõpetame selle, et arst usub, et koristaja ja pensionär peavad oma piskust veel midagi ära andma, et arstiproua saaks niisama päevad läbi kohvitada,» kuulutab Kaur.

«Teeme nii, et edasipidi saab arst raha otse patsiendi käest. Oled hea arst, siis sul on kliente ja sa oled rikas. Usun, et kui avada see laegas, et arstil on võimalik teenida, kui ta patsiente hästi teenida, see lõpetaks igasugused jutud arstide suurest töökoormusest otsekohe.»

Otsekohe jääks Kauri prognoosi kohaselt ilma leivata tohutul hulgal inimesi, kes nimetavad end arstideks, aga kes seda pole.

«Muide, kindlasti tuleb lasta välismaa arste Eestisse,» lisab Kaur. «Konkurents, mis saabub väljamaalt, on veel üks kaval asi , mis praeguse segase seisu otsekohe selgeks teeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles