Haiglajuht: see, mis tulema hakkab, on sõda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Allikvee.
Ralf Allikvee. Foto: Toomas Huik

Homme hommikul algab tervishoiutöötajate streik, mis tõotab meie streikide ajaloos olla epohhiloov ja kui avalikkuses räägitakse sellega seoses enamasti palkadest, siis tegelikkuses on probeemide hulk märksa laiem: muutmist vajab kogu tervishoiukorraldus ja süsteem ning seda tööseisakuga nõutaksegi.

Ida-Tallinna keskhaigla juht Ralf Allikvee rääkis, et igal intensiivsusel, nii nagu igal püksikummil, on üks piir, kus ta lihtsalt katkeb ja tõenäoliselt ollakse sellele väga lähedal, vahendas ERR Uudised saated «Aktuaalne kaamera. Nädal.»

«Meie poliitikud peaks tegema endale selgeks ühe asja, me oleme jõudnud oma ravijuhtudes optimaalse arvuni, seda enam kasvatada võimalik ei ole,» selgitas Allikvee.

Allikvee võrdles streiki sõjaga ning tõdes, et kui oleks tahetud normaalselt läbi rääkida, siis oleks probleemide lahendusteni tunduvalt varem jõutud.

«See, mis hakkab tulema, see on sõda, tsiviilsõda ja kurb on see, et ei ole siiski leitud lahendusi, sest tegelikult need küsimused, palgalised, on paljuski üles blufitud,» ütles Allikvee ning lisas, et kui oleks normaalselt tahtmist olnud läbi rääkida, oleks tõenäoliselt palju varem jõudnud nende lahendusteni ja riik, kui ta oleks natukene inimlikumalt suhtunud teise inimesse, oleks võitnud tunduvalt rohkem, kui praeguses olukorras asi hakkab olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles