Regionaalhaigla telefonid on punased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide streik Mustamäel Põhja-Eesti regionaalhaiglas.
Arstide streik Mustamäel Põhja-Eesti regionaalhaiglas. Foto: Mihkel Maripuu

Esimene streigipäev algas Põhja-Eesti Regionaalhaiglas rahulikult. Registratuuris ootasid üksikud patsiendid ja vaid paar patsienti pidid lahkuma, kui öeldi, et nende arsti vastuvõttu täna ei toimu.

Küll aga ei lakanud helisemast haigla infopunkti telefon. Infotöötaja sõnul olid kõik telefonikõned streigi kohta ja küsiti kõikvõimalikke küsimusi. Kas arsti juurde saab, kas registratuur töötab ja nii edasi.

Radioloogia osakonna arst-resident Hille Vahuri sõnul on radioloogia osakonnas vaid mõni üksik kabinet kinni. «Väga suurt tagasisaatmist seega ei toimu, aga niipalju kui õdedelt on tagasisidet tulnud, siis ärasaatmisel on ka tagasiside positiivne olnud. Meist saadakse aru,» rääkis Vahur.

Küsimusele, kas streikimine ei ole vastuolus arstivandes antud lubadusega inimestele alati abi osutada, vastas Vahur, et praegustes tingimustes ei saa lihtsalt enam korralikku abi anda. «See püksikumm on praegu juba väga pingule tõmmatud,» nentis Vahur.

Üldkirurg Jaan Tepp ütles, et ükski streikija ei taha tegelikult streikida, aga kuna nende häält pole muud moodi kuulda võetud, siis tuli seda teha. Töö haiglas aga seisma ei jää. «Minul endal tuleb streigitunde sel nädalal kuus tundi, sest ambulatoorset vastuvõttu mul on lihtsalt ainult nii palju,» rääkis Tepp.

Streigist võtab osa enamik arste, kes streikida saavad. PERHis streigib täna 210st vastuvõtte tegevast arstist 170.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles